Over ons


Een nieuwe ontmoetingsplaats in Dordrecht, geboren uit de samenwerking van de drie Dordtse initiatiefnemers; Baracca, stichting Noordkaap en Werkplaats Oost, met ondersteuning van stichting Doen en de Gemeente Dordrecht.
Voortgekomen uit de gestrande stadsstrand-ideeën ontstaat het project Kunstrand van Dordt in 2013 op de Stadswerven naast de Ark en de Biesboschhal. Gedurende de zomer zullen hier diverse ontmoetingsmomenten plaatsvinden met bijzondere activiteiten, betreffende kunst & cultuur, muziek en sport. Kunst dient hierbij als conversation piece.
De Kunstrand is een participatieproject en wordt mede vormgegeven door jou!
Voor het eerste seizoen stonden de bouw van een tijdelijke uitkijktoren, een bijzondere openlucht bioscoop, een creatieve speeltuin en zandkastelen op het programma. Het tweede seizoen stond in het teken van Diana van Hall haar muurschildering en happy hours, het vertrek van Stichting Noordkaap na hun Autono grootste speaker project en het afgelopen seizoen stond in het teken van de muziek, vele franse en engelse bands hadden een éénmalig optreden in Nederland bij.... jawel Kunstrand in Dordrecht! En natuurljk het Op 't Randje Festival met de nu al bekende draaimolen en het verrassingsoptreden van Sticks & Moon met overdag de ingebruikname van de zelfgebouwde Mini ramp voor skaters.
Dus....vanuit een mobiele werkplaats worden alle objecten ter plekke uitgedacht, gerealiseerd én in gebruik genomen. Kunstenaars werken er samen met bewoners.
Tot ziens!
SITE BY VAN HONING